بیشتر بخوانید:
اگر حکومت را لازمه نیل به سوی هدف نهایی بدانیم - که میدانیم - «امنیت»، ملزوم چنین امر مهمی است و طبق فرموده حضرت امیرالمومنین علی (ع) «شَرُّ الأوطانِ ما لَم یَأمَن فیهِ القُطّانُ… بدترین وطن، وطنی است که ساکنانش در آن ایمن نباشند». (غررالحکم و دررالکلم، ح ۵۷۱۲).
اما تامین امنیت منابعی دارد که این منبع در قاموس جمهوری اسلامی ایران، «مردم» هستند. به عبارتی، دکترین امنیتی جمهوری اسلامی ایران با رهیافت «امنیت مردم پایه» ریلگذاری شده است چه آنکه بنیانگذار انقلاب اسلامی و خلف صالح ایشان به دخالت مستقیم و غیرمستقیم مردم در امنیت اعتقاد داشته و دارند.
حال همزمان با چهلمین سال عمر پُربرکت انقلاب اسلامی ایران درباره واژه پرقدرت «امنیت مردم پایه» با دبیر شورای امنیت کشور به کنکاش نشستیم؛ البته نتیجه گفتوگوی حدود ۹۰ دقیقهای خبرنگاران تحریریه سیاسی خبرگزاری میزان با حسین ذوالفقاری به حوزههای مرتبط دیگری هم کشیده شد، از این جهت ماحصل این گفتگو در سه بخش تقدیم میشود؛ اینک بخش دوم.
تقریباً سه میلیون نفر اتباع افغانستانی در ایران حضور دارند
حدود هزار و ۴۰۰ مدرسه ۱۰ کلاسه ایران در اختیار بیش از ۴۶۰ هزار دانشآموز افغانستانی است
نگاه مثبت مردم و مسئولان به برادران و خواهران افغانستانی
ذوالفقاری: بله، عمده مهاجران افغانستانی در ایران مانند شهروندان ایرانی زندگی میکنند. یعنی اساساً در زندگی شهری ما ادغام شدهاند. مردم و مسئولان راجع به برادران و خواهران افغانستانی در ایران نگاه مثبتی دارند. اما موضوع مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم، ورود غیرمجاز مهاجران از افغانستان است و علت آن هم ناامنیاست. ما بارها در جلسات سازمان ملل اعلام کردیم که اگر کشورهای جهان بنا دارند، مشکل پناهندگان و مهاجران در جهان را حل کنند، باید در دیگر کشورها، فتنه انگیزی نکنند. مهاجرت دلایل مختلفی دارد و برخی از آنها مانند جابجایی نیروی کار و متخصصان مثبت هستند. اما عمده مهاجرتهای اجباری، ناشی از ناامنی و بی ثباتی کشورهاست که ریشه در خواستههای منافع جویانه قدرتهای بزرگ در جهان دارد وگرنه هر فردی دوست دارد که در کشور خود زندگی کند.